Teknoloji

26. Asya Bilim Parkları Derneği (ASPA) Konferansı Teknopark İstanbul ev sahipliğinde gerçekleşti

26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı

Teknopark İstanbul ev sahipliği yaptı.

Asya merkezli teknoparklar ile teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği 26. Asya Bilim Parkları Derneği (ASPA) Konferansı, Teknopark İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Asya Bilim ve Teknoloji Parklarının İpek Yolu Modelinde Birleştirilmesi’ temasıyla düzenlenen konferansta konuşan Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, “Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul, bir teknoloji dünyası açısından doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprü. “Teknoloji dünyasına yön veren bizler için, geçmişin mirasını geleceğin teknolojisiyle birleştirme becerisine sahip İpek Yolu modeli, daha iyi bir dünya inşa etme yolculuğunda hepimize ilham verecek.” söz konusu.

Teknopark İstanbul, Asya’nın önde gelen teknoloji şirketleri ve teknoparkları ile Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin katılımıyla düzenlenen 26. Asya Bilim Parkları Derneği (ASPA) Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Teknopark İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen konferansa Güney Kore, İran, Tayland, Moğolistan, Tayvan, Vietnam ve Malezya’dan temsilciler katıldı.

“Dünyamızı heyecan verici bir geleceğe hazırlıyoruz”

Toplantının açılış konuşmasının yapılması Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan,İpek Yolu’nun, antik çağlardan günümüze kadar uzanan köklü geçmişiyle farklı kültürlerin etkileşimini ve zenginliğini yansıtan bir anlam taşıdığını belirterek, böylesine anlamlı bir buluşmaya, önemli noktalardan biri olan İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. bu yolun.

Prof. Dr. Metin Yerebakan , “Tarihi İpek Yolu’nun bize getirdiği bu eşsiz mirası günümüz teknoloji parklarına yansıtarak, dünyamızı heyecan verici bir geleceğe hazırlıyoruz. Bilinmeyeni keşfetmek, ekonomik etkileşim, kültürel alışveriş ve bilgi aktarımı, teknoloji parkları arasında kurduğumuz “İpek Yolu”nun temelini oluşturuyor. İpek Yolu farklı dünyaları bir araya getiren bir ağ ve biz de bu ağın bir halkasıyız. “Geçmişin mirasını geleceğin teknolojisiyle birleştirme becerisine sahip bu model, işbirliklerimizi geliştirme, sinerjimizi artırma ve ‘İpek Yolu’ yaklaşımıyla buna uygun bir dünya inşa etme yolculuğumuzda hepimize ilham verecek.” teknoloji dünyasına liderlik eden bizler.” Şeklinde konuştu.

Doğu ile batıyı birbirine bağlayan teknoloji köprüsü Teknopark İstanbul

Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul’un, Türk savunma sanayisinin ileri teknoloji merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. aramızdalar. Onların da çok iyi bildiği gibi bizim gibi teknoloji üsleri için en önemli konulardan biri ‘sinerji’dir. Kendi tabanlarımızda şirket ve kurumlar arasında sinerji yarattığımız gibi, bunu küresel ölçekte ya da Asya ölçeğimizde de inşa etmemiz gerekiyor. Birlikte çalışarak çok daha olumlu sonuçlara ulaşabiliriz. Teknopark İstanbul, teknoloji dünyası açısından doğuyu batıya bağlayan bir köprüdür. “Gerçekleştirdiğimiz her ortaklık, bilgi akışının yanı sıra teknoloji ticaretini de güçlendirecek.” söz konusu.

Muhammet Fatih Özsoy: İpek Yolu’nu teknoloji ve bilgi aktarımının ana yolu yapmayı hedefliyoruz

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy Teknopark İstanbul’un tarih boyunca çeşitliliği kucaklayan İstanbul şehri gibi farklı ülkeleri, farklı milletleri ve farklı kültürleri barındıran bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek, İpek Yolu temasının İstanbul’da tartışılmasının önemine değindi. Muhammet Fatih Özsoy sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün, İpek Yolu’ndan ilham alarak, özenle planladığımız projelerimizi, çağdaş teknolojinin karmaşıklığı ve küresel etkisi altında paylaşmaya çalışıyoruz. Tarihi İpek Yolu’ndan Modern İpek Yolu Projesi’ne geçiş aslında teknoloji ve yeniliğin ticarette, kültürde ve yaşam tarzında getirdiği değişimdir. İpek Yolu’nun geçmişten geleceğe nasıl evrildiğini ve bu evrimde teknolojinin rolünü görüyoruz. Geçmişte zenginliğin ve kültürün ana rotası olan İpek Yolu’nu, artık teknoloji ve bilgi aktarımının ana rotası haline getirmeyi hedefliyoruz. Bugün sahip olduğumuz yetenek ve hız çok daha gelişmiş, dolayısıyla Japonya’da ortaya çıkan bir gelişmeyi gerçek bir paylaşım ve iş birliğiyle çok hızlı bir şekilde İstanbul’da hayata geçirebiliriz” dedi.

ASPA yapılanmasının önemine vurgu yapan Özsoy, İpek Yolu yaklaşımının sadece teknoloji transferi için değil teknoloji ticareti için de kullanılabileceğini belirtti. Teknoloji üreten tüm firmalar için ‘Know-How’un son derece değerli olduğunu belirten Muhammet Fatih Özsoy, ‘Bilgi paylaşımıyla ülkeler ve firmalar arasındaki projelerin hızlanmasına ve güçlenmesine yardımcı olabiliriz. ASPA ve benzeri etkinlikler bizim için işbirliklerimizi geliştirmemiz, fikirlerimizi paylaşmamız ve ortak iş becerilerimizi geliştirmemiz için ilham verici ve güzel fırsatlardır.” söz konusu.

Özel çalışma yapıldı

Bu yıl “Asya Bilim ve Teknoloji Parklarını İpek Yolu Modelinde Birleştirmek” temasıyla düzenlenen konferans ve değerli bir kültürün sembolü olan İpek için “İpek Yolundan Teknoloji Yolculuğu: Geçmişten Günümüze” başlıklı özel çalışmalar hazırlandı. tarih boyunca farklı kültürleri, coğrafyaları ve ticaret yollarını birbirine bağlayan ağ hazırlandı. Yolun tarih boyunca ticaret ve bilgi akışını teşvik ederek farklı bölgelerin yenilik ve iş birliği potansiyelini de ortaya çıkardığı vurgulandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sultanhisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu